Skip to main content

Dr. Somody Imre bizonyságtétele

Posted in

Dr. Somody Imre (közismert nagyvállalkozó, a Plussz tabletta feltalálója, a Pharmavit korábbi tulajdonosa)

Videó lejátszás

Napközis tábor meghívó!

Posted in

Köszönet Szántó Esztinek a jó kis videóért!

Videó lejátszás

Baptista Hittan Dunaharasztin is!

Posted in

Általános iskolásoknak és gimnazistáknak

  

1. Általános iskolásoknak

Kedves Szülők!

Szkeptikusok kérdései: Nem elég egyszerűen csak jó embernek lenni ahhoz, hogy a Mennybe kerüljünk?

Posted in

Valóban nagyon sokan gondolják így manapság. Emberi szemmel nézve tűnhet valaki jó embernek. Isten előtt viszont, aki belelát az emberi szívekbe,[1] mindannyian gonoszak vagyunk. Maga Jézus azt állította, hogy „senki sem jó, egyedül csak az Isten" (Lukács 18,19). A Róma 3,10 szerint „nincsen igaz ember egy sem." Az Ézsaiás 53,6-ban pedig azt írja: „Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta." Nyilvánvaló, hogy nem mindenki annyira gonosz, mint amennyire lehetne, és egyesek rosszabbak, mint mások.

Dunaharaszti díjnyertes dobozok!

Posted in

A Baptista Szeretszolgálat Cipősdoboz akciójának keretén belül, közel 150 doboz érkezett be a Dunaharaszti gyűjtőpontra! Köszönjük szépen a nagylelkű adományokat! A kreatív verseny eredménye is megszületett! A győztes Daka Gabriella, aki több különleges külsejű és beltartalmú dobozt is hozott, egyéni kézzel írott meselevél és más szépségeket belefoglalva, amitől valóban egyedi és személyes volt a doboza. Különdíjat kapott Desics Katalin dobozának külső dekorációja miatt!

Szirmai Gergő a cipősdobozról

Posted in

Szirmai Gergő is dobozolt. Hollywood Hírügynökség, köszönjük.
DUNAHARASZTIN PÉNTEKEN FÉL 4-TŐL FÉL 7-IG MÉG LEADHATOD A DOBOZODAT A BAPTISTA KÖZÖSSÉGNÉL!
Dunaharaszti, Damjanich u. 40. Instrukciók itt: ciposdoboz.hu

Videó lejátszás

Hölgyválasz most férfiaknak is!

Posted in

Molnár Róbert lesz a vendégünk!

Posted in

Júliusi médiatéma: Cigányság

Posted in

Ebben a hónapban a figyelem középpontjába kerül egyházunkban a cigányság. A Baptista Romamisszió hírei különböző csatornákon keresztül eljut azok felé, akik érdeklődnek a cigánytestvérek helyzetéről. Öröm számomra, hogy most szélesebb körben is nyilvánosságot kaphat a cigánymisszió. (Kovács Bálint, Baptista Romamissziós Bizottság vezetője)

A baptista hívő ember küldetésének tartotta mindig, és remélem ma is annak tartja, a személyes evangélizálást minden ember felé.

Félelem nélkül... (könyvajánló)

Posted in

Június a könyv-sajtó hónapja, egy kis könyvajánló a baptist.hu-ról:

"Nagyon jókor kaptam meg kedves barátomtól Max Lucado könyvét: Félelem nélkül, aminek az alcíme: Képzeld el az életed félelem nélkül. Hát nehéz még elképzelni is…

A könyv nagyon józan: nem arról beszél, hogy a hívő ember sosem félhet (ilyenről Az Ige sem tanít), de arról igen, hogy Isten gyermekének nem lehet életformájává a folyamatos rettegés.

Léteznek-e fodrászok?

Posted in

Egy ember elment levágatni a haját, és megigazíttatni a szakállát. Ahogy a fodrász dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe elegyedtek. Sok mindenről szót ejtettek, végül szóba került Isten is, mire a fodrász határozottan kijelentette: "Én nem hiszem hogy Isten létezik."
- Miért ilyen biztos ebben? - kérdezte a vendég.

Szkeptikusok kérdései: Nem tűnik igazságtalannak és korlátozottnak, hogy Isten kizárólag Jézus által üdvözíti az embereket?

Posted in

 

Én nem így látom. Szerintem inkább azt a kérdést kellene feltennünk, hogy: „Miért akarna Isten egyáltalán megmenteni minket?" Amikor a saját bűnösségemre gondolok, vagy mindarra a féktelen lázadásra és bűnre, ami manapság jelen van a világban, akkor teljesen lenyűgöz, hogy Isten egyáltalán felajánlotta, hogy megment minket!

Szkeptikusok kérdései: Nem az egyház találta ki Krisztus isteni mivoltának a tanát a negyedik században megtartott niceai zsinaton?

Posted in

 

Egyáltalán nem. Krisztus istenségét már az Ószövetség idején is említették, több mint 600 évvel Jézus születése előtt. Ézsaiás próféta megjövendölte, hogy a Messiást „Erős Istennek" fogják hívni (Ézsaiás 6,9). Ez valóban igaznak bizonyult.

Szkeptikusok kérdései: Hogyan állíthatod, hogy Jézus az egyetlen út a Mennybe?

Posted in

Ezt tanítja a Biblia.1 Képzeljük el egy pillanatra, hogy nemrég nagyon megbántottál. Gonosz dolgokat mondtál nekem, és aljas módon bántál velem. Odamehetnél-e bárkihez, és bocsánatot kérhetnél-e tőle azért, hogy a mi kapcsolatunkat helyrehozd? Persze, hogy nem. Ugyanez vonatkozik az Istennel való kapcsolatunkra is.

Tavaszi tábortalálkozó

Posted in

Ingyenes tréning: PÁRHATÁROK

Posted in

A hazassaghete.hu weboldalon ingyenes online tréning indul, jelentkezni itt lehet:

Házasság Hete beszámoló

Posted in

A facebook oldalunkon nyomon követtük napról-napra a házasság hete programot, hiszen a február témája a Házasság volt:

Január médiatémája: Gazdagság-szegénység

Posted in

Január hónap médiatémája a Gazdagság-szegénység volt. Erről olvashattunk cikkeket a megújult egyházi weboldalon: www.baptist.hu és a facebook oldalunkon:

Szkeptikusok kérdései: Honnan tudod, hogy Jézus létezett-e egyáltalán?

Posted in

Természetesen az Újszövetség, amely bizonyítottan megbízható történelmi feljegyzés, igazolja az ő létét. Ezenkívül legalább 39 olyan a Biblián kívüli forrás létezik, amely alátámaszt több száz Jézus életével, tanításaival, keresztre feszítésével és feltámadásával kapcsolatos tényt.[1] Vegyük például Josephus Flaviust, az első századi római történetírót. Ő nemcsak azt erősíti meg, hogy Jézus élt, hanem azt is, hogy „csodás tetteket vitt véghez", „Pilátus kereszthalálra ítélte", olyan tanító volt, aki „sok zsidót és görögöt nyert meg magának," és a beszámolók szerint a tanítványai élve látták a keresztre feszítése után.[2] Egy másik Biblián kívüli forrás a babilóniai Talmud lenne. Ez az ősi zsidó iratokat tartalmazó gyűjtemény is említi Jézust, sőt még azt is leírja, hogy a Páska ünnep estéjén ölték meg,[3] a bibliai feljegyzéssel megegyezően.[4] A bizonyítékokhoz nem fér kétség. A Názáreti Jézus valóságos személy volt.[5]

Jézusról:

Szkeptikusok kérdései: Ha Isten annyira szerető, akkor miért engedi meg a gonoszságot és a szenvedést?

Posted in

Ez a kérdés merül fel leggyakrabban Istennel kapcsolatban. Nos, hadd tegyek fel egy érdekes kérdést neked: Szerinted mit kellene Istennek tennie? Ahhoz, hogy Isten megszüntesse a gonoszságot és a szenvedést, minden olyan cselekedetet meg kellene akadályoznia, ami bármiféle szenvedést okoz.

Szkeptikusok kérdései: Vajon nem veszített hitelességéből a Biblia, miközben az évszázadok során többszázszor lefordították?

Posted in

 A Bibliát valóban többszáz nyelvre lefordították az évszázadok során. Ebben igazad van, viszont a Biblia szövegét végig pontosan megőrizték.
Honnan tudhatjuk, hogy így van ez?
Először is, maguk a kéziratok bizonyítják. Többezernyi ősi, kézzel írott, részleges vagy teljes másolat létezik a Bibliáról, melyek közül néhány a Krisztus előtti harmadik századból maradt ránk. A szövegelemzők és a tudósok ezeknek a kéziratoknak a segítségével igazolták, hogy a mai Biblia ugyanaz, mint amit a korai egyház használt.

Szkeptikusok kérdései: Mi a bizonyíték arra, hogy a Biblia valóban igaz?

Posted in

Ha csak néhány bizonyítékra kellene szűkítenem a válaszomat, valószínűleg ezeket említeném: beteljesült próféciák, régészeti felfedezések és a Biblia bámulatos egysége.
A Biblia, bármely más vallási könyvvel ellentétben, Isten Szavának bizonyult azáltal, hogy képes pontosan előrelátni a jövőt.
Szó szerint több száz nagyon részletes, konkrét és már valóra vált próféciát tartalmaz, melyek sok száz évvel a beteljesülésük előtt adattak.
Egyetlen más vallási könyv sem igazolhatja magát ily módon.

Szkeptikusok kérdései: Mi a bizonyíték arra, hogy van Isten?

Posted in

Maga a világegyetem létezése bizonyíték arra, hogy van Isten. Gondolkodjunk el ezen egy pillanatig! Csak három lehetőség van a világegyetem létezésére. Az első, hogy mindig is létezett. A második, hogy magától jött létre. A harmadik, hogy megteremtették. Az első lehetőséget, miszerint a világegyetem örökkévaló, a tudóstársadalom teljes mértékben elutasította.

Tanulj a hangyától!

Posted in

A pénzügyek sorozat zárásaként:

Imádkozni ma is érdemes?

Posted in

"Milyen az imaéleted?

„Estve, reggel és délben panaszkodom és sóhajtozom, és ő meghallja az én szómat.” (Zsoltárok 55:17 Károli)

1965-ben szakértők azt jósolták, hogy húsz éven belül mind csak 22 órás munkahétben fogunk dolgozni, és negyvenéves korunkra nyugdíjba megyünk, mert a számítógépek elvégzik a munka nagy részét. Vajon mit hagytak számításon kívül a szakértők? Az étvágyunkat! Minél többünk van, annál többet akarunk.

Az élet nem játék!

Posted in
Videó lejátszás

Kérdőív az életminőségről - elkészült a statisztika!

Posted in

2011. November 1-jén kimentünk Haraszti utcáira és beszélgettünk emberekkel. Egy statisztikát készítünk az életminőségről szóló kérdőív segíségével. Az elkészült statisztika a kérdéseket sorrendbe véve most megtekinthető.

Igazán érdekes és különleges beszélgetések voltak ezek a válaszok kitöltésén túl. Örülünk, hogy ezeknek az embereknek az megismerésével is gazdagabbak lehettünk. Előljáróban az eredményekről annyit, hogy az emberek többsége nincs tökéletesen megelégedve az életminőségével, amiért elsősorban a körülményeket teszi felelőssé. Sokak szerint ezen a több pénz, jobb lakás, kocsi és hasonlók javítanának. Vegyesen gondolkodnak azzal kapcsolatban, hogy mennyiben változna az életük, hogyha Istent engednék az első helyre. Az eddig megkérdezettek nagy többsége úgy gondolja, hogy a Mennybe jócselekedetek alapján lehet bejutni. Sajnos ez alapján nem tudunk, hiszen senki sem tökéletes, de Isten ajándékát hit által elfogadva mindez lehetséges, méghozzá így! Katt ide! 

1. kérdés: Elégedett vagy az életed minőségével? (1-10-es skálán jelöld)

Kérdőív az életminőségről

Posted in

November 1-jén kimentünk Haraszti utcáira és beszélgettünk emberekkel. Egy statisztikát készítünk az életminőségről szóló kérdőív segíségével. A teljes statisztikát itt a honlapon fogjuk közzé tenni az összes beérkező kérdőív alapján. Igazán érdekes és különleges beszélgetések voltak ezek a válaszok kitöltésén túl. Örülünk, hogy ezeknek az embereknek az megismerésével is gazdagabbak lehettünk. Előljáróban az eredményekről annyit, hogy az emberek többsége nincs tökéletesen megelégedve az életminőségével, amiért elsősorban a körülményeket teszi felelőssé. Sokak szerint ezen a több pénz, jobb lakás, kocsi és hasonlók javítanának. Vegyesen gondolkodnak azzal kapcsolatban, hogy mennyiben változna az életük, hogyha Istent engednék az első helyre. Az eddig megkérdezettek szinte kivétel nélkül úgy gondolják, hogy a Mennybe jócselekedetek alapján lehet bejutni.Sajnos ez alapján nem tudunk, hiszen senki sem tökéletes, de Isten ajándékát hit által elfogadva mindez lehetséges, méghozzá így! Katt ide! 

Szárnyalók, járók, futók

Posted in

 „…szárnyra kelnek… futnak… járnak…” (Ézsaiás 40:31)

Watchman Nee írt egy széles körben sikeres könyvet, melynek címe: A normális keresztyén élet. Miért épp ilyen címet választott? Mert csak ha megérted, mi „normális” a keresztyén életben, akkor fogod tudni felismerni, hogy milyen időszakban vagy, akkor tudod pontosan kiértékelni a körülményeket, és akkor tudsz jól alkalmazkodni. Egyszer Pál feltámasztott egy halottat; máskor viszont azt írta: „életünk felől is kétségben voltunk” (2Korinthus 1:8). A Biblia azt mondja: „Illés ugyanolyan ember volt, mint mi…” (Jakab 5:17), mégis egyik nap tüzet hívott le az égből, másnap viszont súlyos depresszióba esett és öngyilkossági gondolatai voltak. Nos, ezt nem használhatod mentségként a lelki letargiádra, de meg kell tanulnod különbséget tenni. 

Hogyan tedd túl magad a múlton? (2)

Posted in

„Íme, újjáteremtek mindent. (Jelenések 21:5)

A múltad lehet egy fejed fölött köröző viharmadár, vagy lehet a szárnyaidat felemelő szél is. Tehát gondold végig, és fogadd el, ami történt. Ha ezt nem teszed, azzal újra és újra átéled. 

Hogyan tedd túl magad a múlton? (1)

Posted in

„…boldog örömben lesz részük, a gyötrelmes sóhajtozás pedig elmúlik.” (Ézsaiás 51:11)


Mindannyiunk életében vannak fejezetek, melyeket szívesen átírnánk. Dr. Harold Bloomfields mondja: „A megoldatlan érzelmi fájdalmak pusztítóan hatnak az immunrendszerre, a szívműködésre, a hormonszintre és más fiziológiai funkciókra. Meg kell békülnünk a múltunkkal, mert szó szerint az életünk múlhat rajta.”

A kötél

Posted in
Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sokévi felkészülés után indult el. De mivel a dicsőséget saját magának akarta, úgy döntött, hogy egyedül mászik fel a csúcsra.
Elindult felfelé. Telt az idő, és késő este lett. Ahelyett, hogy éjjeli sátrát elkészítette volna, folytatta a mászást mindaddig, hogy besötétedett. Sűrű éjszaka terült a hegytetőre.

Érdekességek a Tűzálló c. filmről

Posted in

Örülünk, hogy együtt megnézhettük a Házasság Hete alkalmából a Tűzálló c. filmet, ha nem láttad még érdemes megnézned, mert egy különleges film, Akár fiatal, akár régi házas vagy... akár készülsz a házasságra! Ha jó a kapcsolatod, akkor tedd még tűzállóbbá, ha rossz, akkor minden megváltozhat!

Megnéheted itt vagy szinkronizálva az http://www.albaref.hu/videok weboldalon.

A negyven napos próba itt található, címe: Merj Szeretni!

A kulisszák mögöt:

Különleges videók, dokumentumfilmek, melyek a Tűzálló-ról szólnak:

http://www.youtube.com/watch?v=d-LiYdhDbdM 

http://www.youtube.com/watch?v=NAUazF9Zu_4

http://www.youtube.com/watch?v=PdIhqv_OjQU&feature=related

Külső vagy belső?

Posted in

A benned folyó munka

„…a belső emberünk… megújul napról napra.” (2Korinthus 4:16)

Bob Gass: Helyes énkép

Posted in

Becsületesség (2)

„A becsületeseket feddhetetlenség vezeti.” (Példabeszédek 11:3)

Mindannyian szenvedünk abban, amit a pszichológusok így neveznek: „alapvető meghatározási hiba”. Ez abban áll, hogy ha valami jó történik az életemben, akkor hajlamos vagyok ezért magamnak tulajdonítani az érdemet, de ha kudarcot vallok, ezt mindig a körülményeim hibáztatásával magyarázom.

Pénzkezelési tippek II. - Költséghatékonyság

Posted in

Bob Gass szavai után most a saját gondolataimat írnám le a pénzkezelésről.

Pénzt vagy életet? A hitelkártya-őrület legyőzése

Posted in

Mindannyian átéltük már azt, hogy még messze a fizetés-nap és nincs elegendő pénz, vagy nem várt élmény fogadott a bankszámlakivonat készhezvételekor... Mindig könnyeb hibáztatnom másokat, az ország helyzetét vagy bármi mást, ahelyett, hogy megelégedett hálás életet élnék. Ebben a  sorozatban  szeretnénk elgondolkodni, hogy milyen a helyes hozzáállás a pénzhez, mit tanácsol a Biblia és milyen gyakorlati törekvéseink lehetnek az ügyesebb gazdálkodás elérésére...

Depresszió? Van kiút?

Posted in

Depresszió, pánik, levertség... Sok embernél mindennapi fogalmak ezek. Sajnos gyakran szeretjük elhagyni magunkat és úgymond fürdeni az önsajnálatban, magányban, meg nem bocsátás keserűségében és még ki tudja hányféle olyan állapotban, melyekből van kiút... nem is akármilyen!
Íme néhány jótanács.

"Alulnézetben"

Posted in

Valaki árokba esett. Egymás után jöttek az emberek, és mindenkinek volt valami mondanivalója:
A realista ezt mondta: „Ez egy árok.”
Az optimista: „A dolgok jobbra fordulnak.”
A pesszimista: „Még ennél is rosszabb következik”.
A szcientológus: „Te csak azt gondolod,hogy az árokban vagy.”
Az újságíró riporter: „Fizetek neked egy különleges történetért: élet az árokban.”
Városi tisztségviselő: „Van engedélyed, hogy az árokban lakj?”
A matematikus:
„Kiszámítom az árok hosszúságát, mélységét és szélességét”
Prédikátor: „Három dolgot látok az árokkal kapcsolatban, ami megjegyzésre méltó.”
Adóhivatalnok:„Megfizetted-e az adót az árokért?”
Jézus: „Add a kezed!”
(forrás: vbm.hu)

Isten apróhirdetései

Posted in

Véleményem szerint te vagy a legszebb teremtménye a Földnek.   OK, kicsit elfogult vagyok. - Isten -
Mit kell tennem, hogy felkeltsem a figyelmedet? Adjak fel egy ujsághirdetést? - Isten -
Beszélnünk kell egymással. - Isten -
Kérlek, ne igyál, ha vezetsz. Még nem vagy felkészülve arra, hogy engem láss. - Isten -
Hogy lehetnél egy self-made-man? Emlékszem, hogy tökéletesre alkottalak. - Isten -
El tudod képzelni, mennyibe kerülne a levegő, ha valaki más szolgáltatná? - Isten -
Melyik részét nem érted annak, hogy “Ne…” ? - Isten -
Beszélnünk kell egymással. - Isten -
Szeretem az esküvőket, hívj meg a tiedre. - Isten -
Kiválasztottad az utad ... Elviszel magaddal? - Isten -
(
… és, ha akarod tudni, hogy Isten mit akar mondani … Olvasd A Bibliát):
Olvastad már az én best selleremet? Komoly kihívás.  - Isten -
Örömmel viszem a keresztedet, gyere. Nem vagy egyedül, itt vagyok neked én. - Isten -
Kereslek téged, válaszolj nekem.  - Isten -