Skip to main content

Félelem nélkül... (könyvajánló)

Posted in
Érvényes: 
2015.06.26

Június a könyv-sajtó hónapja, egy kis könyvajánló a baptist.hu-ról:

"Nagyon jókor kaptam meg kedves barátomtól Max Lucado könyvét: Félelem nélkül, aminek az alcíme: Képzeld el az életed félelem nélkül. Hát nehéz még elképzelni is…

A könyv nagyon józan: nem arról beszél, hogy a hívő ember sosem félhet (ilyenről Az Ige sem tanít), de arról igen, hogy Isten gyermekének nem lehet életformájává a folyamatos rettegés.

„A félelem egyfajta lelki emlékezetkiesést idéz elő. Elhomályosítja emlékeinkben a csodákat. Elfeledteti velünk, mit tett Jézus, és milyen jó Isten!” (Max Lucado)

Megdöbbentett, hogy az evangéliumok Jézusnak 125 parancsát örökítik meg számunkra, amiből 21 olyan parancs, ami az állandó tehetetlen tépelődést tiltja. (8x parancsolja, hogy szeressük egymást! Ez nyilván nem azt jelenti, hogy szeretni kevésbé fontos, de azt igen, hogy mennyire szívügye Jézusnak az, hogy örököstársai ne éljenek aggódó életet.)

 „Félelmeink legtöbbször ördögi megtévesztések, a pokolban forralt örömrabló ármányok.” (Max Lucado)

Ez volt az első könyv, amit az írótól olvastam és annyira megtetszett emberközeli, olvasóbarát sallangmentes, abszolút hatásvadász-mentes stílusa, hogy azóta falom a könyveit és jó szívvel ajánlom minden lelkével foglalkozó, azt táplálni akaró tanítványnak."

Forrás: baptist.hu

max_lucado_felelem_nelkul.jpg