Skip to main content

Kérdőív az életminőségről - elkészült a statisztika!

Posted in
Érvényes: 
2015.01.09

2011. November 1-jén kimentünk Haraszti utcáira és beszélgettünk emberekkel. Egy statisztikát készítünk az életminőségről szóló kérdőív segíségével. Az elkészült statisztika a kérdéseket sorrendbe véve most megtekinthető.

Igazán érdekes és különleges beszélgetések voltak ezek a válaszok kitöltésén túl. Örülünk, hogy ezeknek az embereknek az megismerésével is gazdagabbak lehettünk. Előljáróban az eredményekről annyit, hogy az emberek többsége nincs tökéletesen megelégedve az életminőségével, amiért elsősorban a körülményeket teszi felelőssé. Sokak szerint ezen a több pénz, jobb lakás, kocsi és hasonlók javítanának. Vegyesen gondolkodnak azzal kapcsolatban, hogy mennyiben változna az életük, hogyha Istent engednék az első helyre. Az eddig megkérdezettek nagy többsége úgy gondolja, hogy a Mennybe jócselekedetek alapján lehet bejutni. Sajnos ez alapján nem tudunk, hiszen senki sem tökéletes, de Isten ajándékát hit által elfogadva mindez lehetséges, méghozzá így! Katt ide! 

1. kérdés: Elégedett vagy az életed minőségével? (1-10-es skálán jelöld)

A megkérdezettek többsége 5-ös felett jelölte az elégedettségi szintjét. 


2. kérdés: Minek kellene változni, hogy javuljon az elégedettségi szinted?

A 100 feletti százalék azért van, mert többféle választ is adott egy megkérdezett. Legtöbben az anyagiak javulásában bíznak, többen a körülményeikben, amit szintén nagyrészt befolyásolhat az anyagi helyzet, kisebb százalékuk a családjuk változásában illetve az emberek hozzáállásában látnák a megoldást.

3. kérdés: Mit gondolsz, ha Istent az első helyre engednéd az életedben, attól változna-e?

A megkérdezettek többsége úgy látja, hogy igen változna a helyzet, ha Istent  előtérbe helyezné. Vajon miért nem próbálják ki?

4. kérdés: Mit gondolsz, ha most meghalnál, a mennybe jutnál?

A nagy százalék úgy látja, hogy a mennybe fog kerülni, kisebb százalékuk nem. A két legkisebb csoport (11-11%) vagy bizonytalan, vagy szerintük nincs Menny.

5. kérdés: Ha megkérdezné Isten: Milyen alapon engedjelek be? Mit mondanál?

A megkérdezettek több, mint a fele gondolja úgy, hogy a Mennyországba jócselekedetek, tettek alapján kerülhetnek be. 22% bizonytalan és egy további 22% azt gondolja, hogy Isten szereti annyira, hogy bejusson. Ide azért tettem csillagot, mert nem arra gondoltak, hogy azért mert ők szerettek, hanem mert Isten szereti őket és annyi jócselekedetet összegyűjtöttek, hogy bekerülnének. Tulajdonképpen ezeknek a válaszadóknak a nagyrésze is a cselekedetre teszi a hangsúlyt.

Tanulságos látni, hogy mennyire a tettekre alapoznak az emberek. Isten kéri és örül, ha jókat teszünk, de mivel tökéletesek nem tudunk lenni, így ez alapján nem is tudnánk a mennybe kerülni. Hanem ha elfogadjuk az ő ajándékát és újra csak ezt tudom ide írni: JÉZUST, mégpedig így! katt ide!

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2,8-9)