Skip to main content

Március 26-án, vasárnap 15 órára szeretettel hívunk minden érdeklődőt egy kötetlen beszélgetésre Majosházára, a Baptista Imaházba.

Érvényes: 
2025.04.01

Előző alkalommal az imádságról beszélgettünk,

A tanítványok Jézus Krisztustól tanultak imádkozni – látták Jézust imádkozni és vágytak mélyebb kapcsolatra Istennel:

„Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: Uram, taníts minket imádkozni, ahogy János is tanította a tanítványait!” (Lukács 11:1)

„Mikor a hetvenkét tanítvány visszatért, örömmel mondta: Uram, a te nevedre még az ördögök is engedelmeskednek nekünk! Ő pedig ezt mondta nekik: Láttam a Sátánt villámként leesni az égből. Íme, hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon, skorpiókon tapodjatok, és az ellenség minden erején; és semmi nem árthat nektek. De ne annak örüljetek, hogy a lelkek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben.” (Lukács 10:17-20)

 

Jézus imaélete

·         mielőtt cselekedett, mindig imádkozott
·         a napot korán reggel imádsággal kezdte
·         gyakran az egész éjszakát átimádkozta

 

Hogyan imádkozzunk?

„Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz, aki rejtve van; a te Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megjutalmaz majd téged.” (Máté 6:6)

„Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy bőbeszédűségükért hallgattatnak meg.” (Máté 6:7)

„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.” (1Thesszalonika 5:16-18)

„Minden imádságotokban és könyörgésetekben imádkozzatok mindenkor a Lélek által, és legyetek éberek, teljes állhatatossággal könyörögve valamennyi szentért…” (Efezus 6:18)

„Azt akarom tehát, hogy a férfiak mindenütt bűntől tiszta kezeket felemelve imádkozzanak harag és kételkedés nélkül.” (1Timóteus 2:8)

„Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön…” (Efezus 3:14)

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” (Máté 7:7)

 

Mi gátolhatja az imádságot?

·         időhiány
·         megszokás
·         kudarc, fásultság – nem érkezik válasz

 

Adjunk időt Istennek arra, hogy válaszoljon – ne csak az legyen fontos a számunkra, amit mi akarunk mondani Istennek, hanem az is, amit Ő akar mondani nekünk.

Ha nincs azonnali válasz az imánkra, ne adjuk fel – Isten tudja, hogy mikor mire van szükségünk. Folytassuk az imaharcot!

„Egy másik angyal is odajött, és megállt az oltárnál, kezében aranyfüstölő, és adatott neki sok füstölőszer, hogy a szentek imádságaihoz tegye az aranyoltárra, amely a trón előtt van.” (Jelenések 8:3)