Skip to main content

Napközis táboraink 2014-ben

Érvényes: 
2019.08.26

 Ovis-iskolás-tini napközis táborok 2014

 

A 2014. júliusában, majd augusztusában napközis táborokat rendeztünk Dunaharasztiban a Baptista Közösségnél.

A különböző korosztályoknak három tábort szerveztünk ovis, iskolás és tini korú gyermekek részére. Júliusban 25 ovis gyerek élvezhette a játékokat, bibliai történeteket, énekeket. Lehetőségük volt a délutáni pihenésre is és néhány különleges program részesei is voltak, mint pl. hangszerbemutató vagy állatidomár-show.

Augusztusban újabb lendülettel vágtunk neki az iskolás és tini táboroknak kb.60 résztvevővel. Ezek párhuzamosan futottak két helyszínen a Baptista Közösségnél és a Baktay Ervin Gimnáziumban. Az iskolások délelőtt az időjárás függvényében kinti ill. benti versenyeken vehettek részt, megismerhették József történetét a Bibliából és arról beszélgettünk, hogyan tudjuk ebből a tanulságokat ma hasznosítani. Pl.: Mit kezdjünk a haraggal, féltékenységgel, irigységgel az életünkben. Délutánonként érdeklődési kör szerint fakultációkon vettek részt a gyerekek kézműves, tánc és sport témakörében.

A tinik sok-sok jégtörő játék és csapatverseny mellett Eszter könyvéről beszélgettek, valamint különböző csoportokban pantomimeztek, filmet forgattak vagy kézműveskedtek. Különleges programjuk a buborékfoci és a lézerharc volt. Igazán jó kis csapat kovácsolódott össze a héten, akik már most tervezik az "after-party"-t.

A táborok zárásaként 16-án szombaton egy családi alkalmat szerveztünk. Összejött a három tábor apraja-nagyja családjaikkal, barátaikkal és a szervezőkkel közösen megközelítőleg 200 fő. A táborozók beszámoltak és megmutatták mit is csináltak a hét folyamán. A rendezvényt egy fergeteges koncerttel zártuk, amit mindannyian nagyon élveztünk. Vendégünk volt az idén jubilált Pintér Béla, aki 20 éves zenei pályafutása alatt 30 kiadott cd-t tudhat a háta mögött a 40. születésnapján. Közösen énekeltük a táborban is elhangzott dalokat, közben pedig elmesélte, hogyan talált rá a reményre, hogyan változtatta meg ez  az életét valamint mindannyiunkat arra bátorított, hogy keressük a szeretet forrását, Jézust és meg fog változni az életünk. Felekezettől független táborként fontos céljaink között szerepel a Biblia fő üzenetének, Jézus Krisztus tanításának a továbbadása. Hisszük, hogy ez az igazi megoldás a gyermekek, családok életének problémáira. A napot egy retro-partyval zártuk. A vacsora mellett retro háttér előtt lehetett fotón megörökíteni az emlékezetes hetet.

Örülünk és hálásak vagyunk, hogy a résztvevők jól érezték magukat, sikerült nekik örömet okozni, igényes elfoglaltságot biztosítani, reményt nyújtani.

Külön köszönet támogatóinknak: Dunaharaszti Város Önkormányzatának, a Kisduna Tv-nek, a Ruff pékségnek és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult, segített a táborainkban!

További sikeres évet kívánunk minden kedves Olvasónak!

Szeretettel: a táborok szervezői

www.jezusazur.hu