Skip to main content

Surányi Pál bizonyságtétele

Érvényes: 
2022.06.12

 

Földi életem homokóráját ismét visszaállította Megváltóm               Zsolt 16,11

 

            Magasztalom Uramat Megváltómat, hogy bűneimet megvallva, testvéreimmel együtt 1971-ben Ócsán bemerítkeztem és elindultam, hogy Őt kövessem életem minden percében. Ezek után felesleges is azon gondolkodnom, hogy hányszor is óvott meg földi életem folyamán, hisz sokszor észre sem vettem, vagy csak későn láttam meg, hogy megint Ő volt oltalmazóm. Azért illendő visszatekintenem a 4 évvel korábbi megtapasztalásomra: rosszindulatú prosztata rákomra kaptam seed sugárkezelést. Hálásan köszönöm, mert bizony sok beteg nem, vagy már későn kap kezelést.

            A közelgő pünkösd megünneplését nem teljesen így gondoltam. Az infarktusról persze már hallottam, de ilyenkor hajlamos vagyok arra gondolni, hogy velem ez nem fog megtörténni. De megtörtént, egy hete hajnalban mellkasi fájdalomra ébredtem. Felkeltem, kimentem a nappaliba, leültem és vártam, hogy szűnjék a fájdalom. Kicsit szűnt, lefeküdtem, de reggelig már nem tudtam újra elaludni. Orvosi tanácsra délután a GOVKI kórház sürgősségi osztályát felkerestem. Itt értesültem arról, hogy infarktusom volt.

Ezt követően felgyorsultak az események. Irány a műtő, érfestés, katéterezés. 4 helyen találtak rövid koszorúér szűkületet, a katéterezés helyett 3 bypass felhelyezését javasolták. Felhívjuk a professzor urat, bejön és elvégzi a műtétet. Kórház kért és kapott vért, a professzor úr bejött és a 2 órás műtétet sikeresen elvégezte. Betegtársaim közt volt aki 2-3 hetet vagy még többet várt a műtétre. Van aki azt mondja ilyenkor: szerencsém volt. De én NEM ezt mondom: „Gondviselő jó Atyám vagy óh én édes Istenem…” tenyerén hordoz és ha mindjárt nem is látom, hogy a halál árnyékának völgyében járok, Ő látja és oltalmazza életem.

Hálásan köszönöm testvéreim szeretetét, ima támogatását, érdeklődését, látogatását…

Végül köszönöm azt a gondoskodást, szeretetet, törődést amit mindegyik kórházban tapasztaltam. Ma talán divatból sok rosszindulatú vélemény hangzik el az egészségügyről. Én ennek az ellenkezőjét tapasztaltam meg, ezért is magasztalom Uramat. Még nem telt el 1 hét sem és Uram kegyelméből már Balatonfüreden vagyok utókezelésen. Soli Deo Gloria.

 

Balatonfüred, 2022. 06. 05.                                                                          Surányi Pál