Skip to main content

Lejárt hírek (arhív)

Surányi Pál bizonyságtétele

 

Földi életem homokóráját ismét visszaállította Megváltóm               Zsolt 16,11

 

            Magasztalom Uramat Megváltómat, hogy bűneimet megvallva, testvéreimmel együtt 1971-ben Ócsán bemerítkeztem és elindultam, hogy Őt kövessem életem minden percében. Ezek után felesleges is azon gondolkodnom, hogy hányszor is óvott meg földi életem folyamán, hisz sokszor észre sem vettem, vagy csak későn láttam meg, hogy megint Ő volt oltalmazóm. Azért illendő visszatekintenem a 4 évvel korábbi megtapasztalásomra: rosszindulatú prosztata rákomra kaptam seed sugárkezelést. Hálásan köszönöm, mert bizony sok beteg nem, vagy már későn kap kezelést.

            A közelgő pünkösd megünneplését nem teljesen így gondoltam. Az infarktusról persze már hallottam, de ilyenkor hajlamos vagyok arra gondolni, hogy velem ez nem fog megtörténni. De megtörtént, egy hete hajnalban mellkasi fájdalomra ébredtem. Felkeltem, kimentem a nappaliba, leültem és vártam, hogy szűnjék a fájdalom. Kicsit szűnt, lefeküdtem, de reggelig már nem tudtam újra elaludni. Orvosi tanácsra délután a GOVKI kórház sürgősségi osztályát felkerestem. Itt értesültem arról, hogy infarktusom volt.

Ezt követően felgyorsultak az események. Irány a műtő, érfestés, katéterezés. 4 helyen találtak rövid koszorúér szűkületet, a katéterezés helyett 3 bypass felhelyezését javasolták. Felhívjuk a professzor urat, bejön és elvégzi a műtétet. Kórház kért és kapott vért, a professzor úr bejött és a 2 órás műtétet sikeresen elvégezte. Betegtársaim közt volt aki 2-3 hetet vagy még többet várt a műtétre. Van aki azt mondja ilyenkor: szerencsém volt. De én NEM ezt mondom: „Gondviselő jó Atyám vagy óh én édes Istenem…” tenyerén hordoz és ha mindjárt nem is látom, hogy a halál árnyékának völgyében járok, Ő látja és oltalmazza életem.

Hálásan köszönöm testvéreim szeretetét, ima támogatását, érdeklődését, látogatását…

Végül köszönöm azt a gondoskodást, szeretetet, törődést amit mindegyik kórházban tapasztaltam. Ma talán divatból sok rosszindulatú vélemény hangzik el az egészségügyről. Én ennek az ellenkezőjét tapasztaltam meg, ezért is magasztalom Uramat. Még nem telt el 1 hét sem és Uram kegyelméből már Balatonfüreden vagyok utókezelésen. Soli Deo Gloria.

 

Balatonfüred, 2022. 06. 05.                                                                          Surányi Pál

 

 

LELKIBICSKA

 

 Megháborító, vagy felháborító?

Amikor felháborító igazságtalanságot tapasztalunk, netán égbekiáltó gonoszságot, dühítő nemtörődömséget, vagy megalázó pökhendiséggel szembesülünk, azt mondjuk, hogy kinyílik a (nem létező) bicska a zsebünkben. 

Doboróczki Gábor - In memoriam Szántó László emlékére

Két bátyám ikerházban élnek. Sajnos a cserép nem váltotta be a hozzá fűzött reményt. Esett az eső, a víz mégsem került be az ereszcsatornába, mert beszívta magába a cserép.

Talán nem volt eléggé jól kiégetve. Egy idő után eldöntötték, hogy lecserélik lemezre.

Doboróczki Gábor - Gondolatok

Nem is olyan régen a gyülekezetünkben a szépkorú testvéreket köszöntötték, hadd csatlakozzak én is hozzájuk.

Goethe 1775-ben barátjának írt levelében többek között ezt vetette papírra: „Szakadatlan átváltozásaim közepette mindig azonos maradok önmagammal.” Ekkor 26 éves volt a költő.

KIT ÉRDEKEL?

Bibliaórán arról beszélgettünk, hogy milyen okokkal magyarázva, illetve milyen célok miatt használják embertársaink a közösségi médiát. Egy beszédes grafikon.

Keresztyén Egyházi Zenés Evangelizációs Koncertek - 2021. szeptember 4-5.

Az Ars Sacra Fesztivál keretében 2021. szeptember 4-én, szombaton 16 órától képzőművészeti előadás és kiállítás, szeptember 5-én, vasárnap 16 órától pedig pengetős zenekarok találkozója lesz Imaházunkban.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!