Szkeptikusok kérdései: Mi a bizonyíték arra, hogy a Biblia valóban igaz?

Ha csak néhány bizonyítékra kellene szűkítenem a válaszomat, valószínűleg ezeket említeném: beteljesült próféciák, régészeti felfedezések és a Biblia bámulatos egysége.
A Biblia, bármely más vallási könyvvel ellentétben, Isten Szavának bizonyult azáltal, hogy képes pontosan előrelátni a jövőt.
Szó szerint több száz nagyon részletes, konkrét és már valóra vált próféciát tartalmaz, melyek sok száz évvel a beteljesülésük előtt adattak.
Egyetlen más vallási könyv sem igazolhatja magát ily módon.
A Biblia történelmi szempontból is megbízható, amit számos régészeti lelet támaszt alá.
A mai napig több mint 25000 olyan archeológiai felfedezést tettek, amelyek igazolják a Bibliában említett személyek, helyek, események és szokások valódiságát.
Ezenkívül a Biblia bámulatosan egységes. Egy olyan könyv, amely tulajdonképpen 66 különböző könyv gyűjteménye, és amely több mint 40 szerző tollából, több mint 1500 év alatt, három különböző nyelven íródott, és az elejétől a végéig az élet legvitatottabb kérdéseit feszegeti.
Az ember azt gondolná, hogy emiatt zűrzavart, összevisszaságot és ellentmondásokat talál benne, viszont a Biblia csodálatos módon az elejétől a végéig következetes és kiegyensúlyozott marad.
Ez a három bizonyíték (beteljesült próféciák, régészeti felfedezések és a Biblia bámulatos egysége) egyértelműen alátámasztja a Biblia isteni eredetét és történelmi megbízhatóságát.

"A régészeti munkálatok megkérdőjelezhetetlenül megerősítették a Szentírás feljegyzéseinek megbízhatóságába vetett meggyőződést. Sok régész a palesztinai ásatásokon szerzett tapasztalatok eredményeként egyre nagyobb tisztelettel tekint a Bibliára."
Millar Burrows, Ph.D. (1889-1980), a Yale Egyetem professzora; What Mean These Stones?, 1941, 1. oldal (Mit jelentenek ezek a kövek?).

Forrás: Charles H. Campbell - Egyperces válaszok a szkeptikusok 40 leggyakoribb kérdésére - Golgota Kiadó - www.golgotabudapest.hu

(Ha bármilyen kérdésed van ezekkel vagy mással kapcsolatosan írj nekünk! - info@jezusazur.hu)