Skip to main content

Baptista Hittan Dunaharasztin is!

Posted in

Általános iskolásoknak és gimnazistáknak

  

1. Általános iskolásoknak

Kedves Szülők!

Miért válasszuk a Baptista Hittant?

 2014. szeptember 1-jétől folytatódik az általános iskola 1. és 2. illetve az 5. és 6. évfolyamán a hit- és erkölcstan oktatás bevezetése. Ennek köszönhetően az állami fenntartású általános iskolák 1., 2., 5. és 6. évfolyamán tanuló gyermekek választhatják a Baptista Hittant.

Miért válasszuk a Baptista Hittant?

Az alapműveltség és az egyetemes kultúra része a Biblia ismerete. A hittanórákon a Szentírás történetei alapján kerülnek elő olyan fontos témák és kérdések, amelyek feldolgozása később segíteni fogja gyermekét az egészséges önismeret és énkép kialakításában, s eligazodni az élet fontos kérdéseiben. Így egyszerre kapnak ismeretet a Bibliáról és a keresztyén értékrend alapjaival is megismerkedhetnek. A Baptista Hittant ajánljuk mindenkinek, aki szeretné, ha gyermeke felekezeti hovatartozástól függetlenül minél jobban megismerhetné Isten üzenetét a Biblián keresztül. A gyermek teljes személyiségét szeretnénk megszólítani, elérni, jellemét fejleszteni, formálni.

Mi a teendő, ha a Baptista Hittant választják?

A leendő elsősök beiratkozásakor, legkésőbb április 30-ig a szülő nyilatkozhat arról, hogy a Baptista Hittant választja gyermeke számára. A szeptembertől ötödikes gyermekek szüleinek május 20-ig kell nyilatkozniuk az iskolában erről. A szeptembertől másodikos és hatodikos gyermekek szüleinek, ha szeptembertől a Baptista Hittant szeretnék inkább választani, szintén május 20­ig kell ezt az iskola igazgatójánál jelezni.

Szeretettel várjuk gyermekét! dr. Hégelyné Sári Bernadett hitoktató - Tel.: +3620 886 1094

2. Gimnazistáknak

Kedves Szülők! A hatosztályos gimnáziumok leendő 7. évfolyamos diákjai, valamint szeptembertől nyolcadikos diákjai esetében döntési lehetőségük van, hogy erkölcstan vagy hit- és erkölcstan tantárgyat válasszanak.

VÁLASSZA A BAPTISTA HITTANT,

ha fontos Önnek az alapműveltség és az egyetemes kultúra alapja, vagyis a Biblia ismerete,

ha szeretné, hogy gyermeke megismerje a keresztyén értékrend alapjait, felekezeti hovatartozástól függetlenül,

ha fontos Önnek, hogy a fiataloknak egészséges önismerete alakuljon ki,

ha szeretné, hogy gyermeke jelleme jó irányba fejlődjön,

ha szeretné, hogy a fiatalok el tudjanak igazodni az élet fontos kérdéseiben.

Szeretettel várjuk gyermekét! dr. Hégelyné Sári Bernadett hitoktató - Tel.: +3620 886 1094