Szkeptikusok kérdései: Mi a bizonyíték arra, hogy van Isten?

Maga a világegyetem létezése bizonyíték arra, hogy van Isten. Gondolkodjunk el ezen egy pillanatig! Csak három lehetőség van a világegyetem létezésére. Az első, hogy mindig is létezett. A második, hogy magától jött létre. A harmadik, hogy megteremtették. Az első lehetőséget, miszerint a világegyetem örökkévaló, a tudóstársadalom teljes mértékben elutasította. A galaxisok mozgása, a háttérsugárzási visszhang és más bizonyítékok is mind megcáfolhatatlanul arra utalnak, hogy a világegyetem egy bizonyos időpontban keletkezett, amit a tudósok ősrobbanásnak hívnak. A második lehetőség, miszerint a világegyetem magától jött létre, filozófiailag lehetetlen, hiszen a létrejötte előtt nem volt jelen, hogy elvégezze a teremtést. Nyilvánvaló, hogy egy nem létező világegyetem nem tehetett semmit! Egyszerűen nem létezett. Mindannyian tudjuk, hogy a semmi nem tud tenni semmit. A semmi az semmi. A semmi nem lát, nem hall, nem cselekszik, nem gondolkodik, és nem is teremt. Tehát az első és a második lehetőséget, hogy egy - a világegyetemen kívül álló - valami vagy valaki hozta létre az univerzumot, az egyetlen ésszerű lehetőség.
Képzeld el, hogy eléd tartok egy festményt. Amikor meglátod a képet, milyen bizonyítékra van szükséged ahhoz, hogy megállapíthasd, létezik-e a festő?
Semmi másra, csak magára a festményre. A festmény abszolút bizonyíték arra, hogy létezik az a valaki, aki megfestette. Nem kell látnod magát a festőt ahhoz, hogy higgy a létezésében. A festmény az egyetlen bizonyíték, amire szükséged van. Nem lenne ott, ha a festő nem létezne. Ugyanez a helyzet a világegyetemmel is. Maga a világegyetem létezése abszolút bizonyíték arra, hogy van teremtője.

"A Nagy Robbanás elmélet támogatójának - legalábbis ha ateista az illető -, hinnie kell abban, hogy az univerzum anyaga a semmiből és a semmi által állt elő."

Anthony Kenny, D.Phil., D.Litt. (1931-), az Oxfordi Egyetem egykori tiszteletbeli rektora (1984-2002), a Brit Akadémia elnöke (1989-1993), és több mint 40 filozófiai és történelmi témájú könyv szerzője; The Five Ways: St. Thomas Aquians Proofs of God's Existance, 1969, 66. oldal (Öt út: Aquinói Szent Tamás bizonyítékai Isten létezésére).

"Amikor az ember felismeri, hogy mennyire hihetetlenül pontosan kellett beállítani a természet törvényeit ahhoz, hogy pontosan az a világ jöjjön létre, amit látunk, óhatatlanul felmerül benne a gondolat, hogy a világ nem keletkezhetett magától és véletlenül, hanem lennie kell mögötte egy célnak."
John Polkinghorne, Ph.D. (1930-), író, fizikus, az elméleti fizika egykori professzora a Cambridge-i Egyetemen, a Templeton-díj nyertese 2002-ben, "Science Finds God" Newsweek 1998. július 20. (A tudomány megtalálja Istent).

"Meg vagyok róla győződve, hogy az emberek azért hiszik, hogy nincs Isten, mert azt kívánják, hogy bárcsak ne lenne. Nehezükre esik hinni Istenben, miközben bűnben élnek, ezért Isten létezésének tagadásával nyugtatgatják a lelkiismeretüket."
Charles H. Spurgeon (1834-1892), angol prédikátor

Forrás: Charles H. Campbell - Egyperces válaszok a szkeptikusok 40 leggyakoribb kérdésére - Golgota Kiadó - www.golgotabudapest.hu

(Ha bármilyen kérdésed van ezekkel vagy mással kapcsolatosan írj nekünk! - info@jezusazur.hu)